Franeker is de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel, het telt ongeveer 13.000 inwoners en is één van de Friese Elfsteden. Daarbij is het dé ‘Kaatshoofdstad’ van Nederland vanwege het majestueuze, jaarlijkse kaatsevenement: de PC. Franeker heeft een historische binnenstad met vele monumenten, zoals: het Bolwerk, het Korendragershuisje, het Eise Eisinga Planetarium en het Martenahuis. Kortom: genoeg te beleven in het sfeervolle centrum!

Eten in Franeker

Brasserie De Stadstuin
De flexibele en vaardige keukenbrigade werkt alleen met lokale, verse producten. Zo proef je bij elke hap van je broodje, tosti of pannenkoek een stukje van Franeker. Royale, frisse porties middenin het machtige stadscentrum, live voor je bereid: wat wil je nog meer?

Pizzeria Toscanini
Uw Italiaan in hartje Franeker waar u terecht kunt voor een heerlijke pizza, pasta, maar ook voor een heerlijk vlees- en visgerecht. Met mooi weer kunnen de gasten tevens buiten dineren in de binnentuin. Laat u verrassen door de uitgebreide kaart en gastvrijheid.

De Grillerije
In dit hippe restaurant kunnen gasten lekker, bourgondisch tafelen, romantisch met zijn tweeën of gezellig met vrienden of familie genietend van de uitgelezen gerechten op de wisselende menukaart. Bijna wekelijks organiseert De Grillerije culinaire én culturele activiteiten.

Eten & overnachten in Franeker

Stadsherberg Franeker
Met haar schitterende locatie aan een oude vaarroute biedt de Stadsherberg een prachtige plek om met uw gasten te genieten. In het  met drie sterren gecertificeerde hotel bevinden zich tien nette hotelkamers die allen voorzien zijn van o.a. douche & toilet.

Recreatiepark Bloemketerp
Op Recreatiepark Bloemketerp staat het sfeervolle restaurant van het park. Ruim honderd gasten kunnen gebruik maken van een wisselend seizoensmenu of van één van de smaakvolle buffetten. Recreatiepark Bloemketerp beschikt over diverse luxe vakantiewoningen die het hele jaar te boeken zijn.

Grand Café De Doelen
Lekker eten tegen een verrassend lage prijs? Dat concept houden we hier graag in stand. In onze vernieuwde keuken gaan we een uitdaging zeker niet uit de weg! Of u nou langskomt voor een vers stuk gebak of een uitgebreid driegangendiner; wij bieden altijd service op maat.