Them Lewis Boys

Na aanschaf van het album Mean old man van Jerry Lee Lewis richtte zanger en pianist Jeroen Sweers in 2010 samen met bassist Rene Postma, gitarist Willem de Roode en drummer Matthias Them Lewis Boys op.
Wat in eerste instantie begon als een ode aan alleen Jerry Lee Lewis mondde gaandeweg uit in een eigentijds eerbetoon aan de opzwepende piano rock uit de jaren ’ 50 ’60 en ‘70 van o.a. Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Little Richard en
Fats Domino
Maar ook zul je hier en daar het bluesy en soulvolle piano spel van New Orleans pianisten Dr. John en Allen Toussaint of de stampende roots boogie van Pinetop Perkins, Professor Longhair en Rob Hoeke kunnen gaan horen.
Met de eigen nummers laten de mannen van Them Lewis Boys duidelijk horen waar hun muzikale roots liggen en eren zij hun helden, maar wel met beide voeten stevig in de modder van nu. Elk optreden is weer een spektakel vol rock’n’roll, blues, roots en boogie.

Frontman Jeroen Sweers speelde samen met boogie-woogie grootheden als Jaap Dekker en Rob Hoeke in theatershow The Grand Piano Boogie Train en maakte daarna furore met de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band. Met een genadeloze lading pumping piano power dendert hij met Them Lewis Boys als een stoomtrein over het podium en wordt de ‘tent’ volledig op de kop gezet.

Naast Jeroen Sweers beukend op de vleugel in combinatie met zijn straight in the face rock’n’roll zang kun je verder genieten van het snijdende gitaarwerk van Willem de Roode (Hayfever), het vuige spel op de basgitaar van René Postma (North Star, Erwin Nyhoff) en de knallende drums van Matthias van Olst (North Star, Jayhawks)