The Wieners

Rock'n Roll Franeker 2017

The Wieners

Vintage Rock’n’Roll uit de Fifties! The Wieners brengen de grote hits en verrassende B-kantjes van alle oude Rock’n’Roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers, Ricky Nelson en veel meer. Swingend en authentiek!

Ze speelden de afgelopen 10 jaar op talloze festivals in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk, ze waren te gast bij De Wereld Draait Door en ze traden op met topvioliste Emmy Verhey. Voor video’s en info zie: www.thewieners.nl.

Inmiddels timmeren ze ook in Engeland aan de weg: in februari 2017 spelen The Wieners oa voor de derde keer in de bekende Winning Post Rock’n’Roll Club waar maandelijks de beste Europese Fifties-bands op het podium staan. Ook brengen ze hun Everly Borthers tributeshow in 2017 twee keer in Engeland op de planken.

In 2016 verscheen de vierde cd van The Wieners, Cashback – een eerbetoon aan Johnny Cash. Dankzij dat goed ontvangen album en de begeleidende live-shows, wonnen ze in december 2016 de Dutch Country Music Award, als beste duo/trio van het jaar.

Van stevige Rockabilly tot suikerzoete Tearjerkers, bij The Wieners klinken alle nummers als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox.